“3 bio faze” čiščenja obraza

3 bio faze

“3 bio faze” – je izraz, ki predstavlja čiščenje obraza na naraven in ekonomičen način.

Sistem “3 bio faze” je učinkovit in okolju prijazen ter ekonomičen – Bodi ekološki!

Metoda “3 bio faze” zagotavlja učinkovito naravno čiščenje obraza in spoštuje tvojo denarnico ter okolje.
Mnogi med vami ste verjetno že slišali zanjo (prve reference prihajajo iz Saicosatispalmi spletne strani, zanimive ecobio kozmetične spletne strani) in je nadgradnja metode “Čiščenja obraza z olji”, saj je za kožo veliko bolj popolna in uravnotežena.

Prva faza: rastlinsko olje

Zakaj olje:

Rastlinsko olje ima sposobnost, da zajame vse delce umazanije prisotne na koži, vključno z make-upom. Poleg tega zagotovi koži koristne snovi, kot so vitamin E in maščobne kisline.
Katero olje izbrati: izberite rastlinsko olje, s katero vam odgovarja. Če želite prihraniti denar, je super rastlinsko olje, ki ga že uporabljate za živila, kot so sončnično ali olivno olje. Le dokler je le to hladno stiskano in prednostno iz ekološke pridelave.

Kaj storiti:

Olje enostavno vlijete v roke, jih drgnite skupaj, nato pa vmasirajte v obraz s krožnimi gibi. Nežneje na področju okoli oči, kjer je koža tanjša.
Če morate odstraniti maskaro in senčilo za oči, si pomagajte z bombažno blazinico, na katero vlijete nekaj kapljic olja, da jo navlažite.

3 bio faze je izraz, ki predstavlja čiščenje obraza na naraven in ekonomičen načinDruga faza: Organsko milo

V drugi fazi, bomo odstranili olja s preprostim milom. Izbrati moramo nežno in naravno milo, zato ker nimajo tako agresivnih površinsko aktivnih snovi, različnih dodanih barv in dišav.

Zakaj milo:

Dobro milo, s kakovostnimi sestavinami in pravilno obogateno je vedno zelo učinkoviti čistilec. Najbrž se sprašujete zakaj ne uporabiti le milo. No, prej naneseno olje učinkuje kot zaščita, da se izognemo temu, da bi milo kožo preveč razmastilo.

Katero milo izbrati:

Merila so različna. Ko kupujete milo, vedno preberite za kateri tip kože je primerno.

Trda mila za obraz

Kako naprej:

Milo spenite v rokah in nanesite peno na obraz ter ga očistite kot običajno to počnete. Temeljito izperite s toplo vodo in nežno potrepljajte obraz z brisačo.

Tretja faza: ponovno nakisamo kožo s tonikom

Ker tonik nakisa:

Milo ima alkalni pH, medtem ko ima koža prvotno kisli pH. Kot rezultat čiščenja kože z milom je pH kože nekoliko neuravnotežen. Tonik to ravnovesje obnovi.

Kateri tonik:

Toniki na trgu (priporočam, da so ekološka in bio, ali pa ni več “3 bio faze”!) imajo vsi kisel pH. Vendar pa lahko enostavno izdelate vaš domač tonik z žlico jabolčnega kisa v pol kozarcu vode; ali dve žlici limoninega soka, spet v pol kozarcu vode. Še bolje je namesto vode uporabiti hidrolat (vrtnica, sivka, nepozebnik …).

Naravni tonik Skin Blossom je izdelan iz 97% ekološko certificiranih sestavin ter vsebuje naravne aktivne sestavine kot so: aloe vera in nepozebnik.

Kaj storiti:

Namočite bombažno blazinico in nanesite na obraz. Druga možnost je, da namesto bombaža uporabite svoje roke, tako da jih položite na obraz in jih nato večkrat dvignete in položite nazaj. Čiščenje je končano.

Nasvet glede vode:

Voda iz pipe je bolj ali manj polna apnenca. Če je v vašem vodovodu voda zelo “trda”, bo za končno izpiranje obraza bolej uproabiti mineralno vodo ali pa destilirano.
Glede namesto na temperature vode, obstajajo različna mišljenja.
Načeloma, če imate občutljivo kožo, tećžave z rozaceo in rdečico, se poskusite izogniti preveč hladni in preveč topli vodi.

Sklep:

Kožo je potrebno temeljito očisti, ne pa napadati, ampak dejansko odpraviti smog, ličila, prah in organske ostanke (odmrle celice), ki se kopičijo tam čez dan.
Sistem “3 bio faze” je učinkovit in okolju prijazen ter ekonomičen – Bodi ekološki!

Povzeto po blogu www.saicosatispalmi.org

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.