Avokadova presna torta s kakavom, malinami in mangom

Avokadova presna torta, ki vam vzame manj kot eno uro dela. Sveža, zdrava in okusna.
Idealna za vroče poletne dni, ko si (za)želimo sladkanja.

IMG_5168

Avokadova presna torta – RECEPT

OSNOVA
  • 250g suhih fig
  • 7 žlic kokosove moke (kokosovi lističi)
  • 150g mandljevih lističev
  • 50g zmletih oreščkov
  • malo (približno 1-2 žlici) hladne vode
KREMA
  • 4 zreli avokadi
  • 5 žlic kakava
  • ščep vanilije
  • 4 žlice agavinega / javorjevega / riževega sirupa
  • sok 1/2 limone
  • 1 žlica kokosove kreme (bliss, maslo)
  • 1 mango (lahko uporabite tudi banano)
  • maline (ali sadje po izbiri)

Osnovo za avokadovo presno torto sem pripravila za premer 24 cm. V kolikor želite večji premer torte, temu primerno prilagajajte tudi količino sestavin.

  1. Če so fige že mehke, hidrirane jih le narežite na tanjše rezine, drugače jih namočite v vodi za približno 10 minut.
    Fige skupaj z mandljevimi lističi, oreščki, kokosovo moko in hladno vodo zmiksajte, da nastane gladka masa.
    Tortni model namažite s kokosovim oljem.
    Razporedite maso po tortnemu modelu in postavite v zamrzovalnik.
  2. Avokade razkoščičite in olupite. Zmiksajte jih skupaj z agavinim sirupom, limoninim sokom in ščepom vanilije. Primešajte kakav in kokosovo kremo.
  3. Polovico avokadove kreme nanesite na osnovo, dodajte na rezine narezan mango in ga prekrijte s preostankom kreme.
  4. Okrasite z malinami ali poljubnim svežim sadjem.
  5. Torto postavite v zamrzovalnik za 1 uro. Preden jo postrežete jo pustite približno 5-10 minut na sobni temperaturi, da se krema rahlo ‘stopi’.
  6. Posladkajte se! 😉

IMG_5172 (1)

2 thoughts on “Avokadova presna torta s kakavom, malinami in mangom

    • Jasmina Avbar says:

      Avokado se uporablja v veliko presnih sladicah in tudi v peki. Je namesto masla in je super naprimer tudi v sladoledu. Letos sem delala sladoled iz sadja in vedno dodala avokado. To pa zato, ker je bil zaradi njega odlično kremast! 🙂

Dodaj odgovor