Bentley Organic – nega za telo in lase v moji kopalnici

Bentley Organic – nega za telo in lase v moji kopalnici

Že nekaj let uporabljam v svoji kopalnici linijo Skin Blossom. Saj jo poznate, a ne? No, meni je močno prirasla k srcu. Najprej sem si privoščila čistilni gel, ki ga sedaj ne zamenjam za nič na svetu! Nato sem si privoščila gel za tuširanje-prepričal me je vonj sladke pomaranče, nato je prišel na vrsto losjon za telo in kmalu sem imela zapolnjene police z izdelki Skin Blossom. Priznam, edino šampona za lase nisem še ‘sprobala’, ampak obljubim, da bom tudi tega nekega dne, saj sem slišala ogromno dobrega o njem! 😉 Vendar, tokrat ne želim predstaviti linije Skin Blossom, morda bo o tem tekla beseda kakšen drugi dan. Danes se bom dotaknila linije za dojenčke, otroke in odrasle. Tako sem pri zadnjem naročilu svojega čistilnega gela v košarico dodala še nekaj drugih artiklov. Izbrala sem si linijo Bentley Organic in si privoščila šampon za lase, balzam za lase in gel za tuširanje. Naročilo sem oddala, paketek sem sprejela pred kratkim in veselje se je začelo. 🙂

ZAKAJ SEM SE ODLOČILA, DA BO V MOJI KOPALNICI LINIJA BENTLEY ORGANIC?

1. V prvi vrsti sem linijo Bentley Organic poizkusila, ker sem želela videti učinke šampona za lase. Moji lasje se namreč zelo hitro mastijo, v najstniških letih sem imela probleme s prhljajem in srbečim lasiščem. Takrat sem iz otroškega šampona prešla na Head & Shoulders, lasišče navadila nanj in posledično mi drugi šamponi niso prinesli dobrih rezultatov. Ker je Head & Shoulders nenaravni šampon, je na moje občutljivo in poškodovano lasišče deloval agresivno. Kasneje sem preizkusila veliko različnih šamponov, v lekarni pa sem si kupila tudi tiste najdražje, ki naj bi povsem odstranili prhljaj. Ti seveda niso bili nič naravni. Po uporabi raznolikih šamponov nisem bila zadovoljna, ker so se mi lasje še hitreje mastili in prhljaj je postal izrazitejši zaradi spreminjanja šamponov.
Zelo sem si želela najti pravi šampon zase, ki bi bil naraven in neagresiven do mojega lasišča. Ker sem športnica, si po (skoraj) vsakodnevnih treningnih ne dovolim zaspati brez umitih las. Vem, ni si pametno umivati las vsakodnevno, vendar pri športnih aktivnostih je pač tako. Zato si sedaj pomagam z naravnimi izdelki.
Nimam namena lagati, še vedno uporabljam Head & Shoulders, ker je moje lasišče preveč odvisno in se mi prhljaj kmalu ponovi. Vendar ga uporabljam le enkrat tedensko ali na obdobje štirinajstih dni.
Preostale dneve uporabljam šampon Bentley Organic za normalne in mastne lase. Do sedaj sem porabila eno plastenko šampona in nad rezultati sem presenetljivo zadovoljna. Olje čajevca ter metino in limonino olje so sestavine, ki šamponu dajo prijeten vonj, dobro očistijo lasišče, ga navlažijo in ohranjajo lasten pH lasišča, ki ga imamo. Limonino olje preprečuje pretiran nastanek prhljaja in krepi lase, kar mi je osebno najpomembnejše. Lepo se tudi peni in z lahkoto ga sperem.

2. Izkušnja z balzamom za lase je bila bolj zanimiva. Navajena sem bila na “umetne” balzame, ki sem si jih nanesla na lasišče v večjih količinah zaradi velike zgoščenosti. Pri Bentley Organic balzamu za lase sem bila zelo presenečena, saj je močno koncentriran in sem si ga pri prvem nanosu nanesla preveč. In kaj se mi je zgodilo? Naslednji dan sem se zbudila z videzom povsem mastnih las.
Ko sem si prebrala navodila in pregledala internetne forume z nasveti deklet, ki balzam že uporabljajo dlje časa, je bilo vse lažje. Pri naslednjem umivanju las sem si balzama nanesla v majhni količini, učinek je bil opaznejši. Seveda v boljši smeri. Nanesla sem si ga približno eno čajno žličko. Z balzamom si lase zjutraj razčešem brez “cukanja”, všeč mi pa je tudi to, da si lahko balzam samo vmasiram v lasišče in ga ne rabim spirati z vodo. Včasih sem izredno lenobne narave, kar mi ob večerih pride zelo prav, saj imam tako na voljo več minut za poležavanje. 😉

3. Vsi poznate občutek trdega mila? Meni ni sicer nikoli ugajal. Moti me predvsem občutek izsušenosti kože po tuširanju, ki navidezno povzroči zatikajoče se drsenje po koži. Drugače nad mili nimam posebnih pripomb. Sem se pa velikokrat vprašala, zakaj danes vsi iščemo sredstva za mehko, svileno kožo. Odmevne znamke dobro promovirajo svoje izdelke, ljudje pa radi slišimo besede o razvajanju. In tako preizkusimo, s tem pa se oddaljujemo od naravnih starodavnih proizvodov. V preteklosti so bili s trdimi mili zelo zadovoljni, saj kakovostno očistijo.
Moje prvo tuširanje z naravnim gelom za prhanje je izgledalo tako: “Rooook (moj partner) to je čist isto kot uno trdo milo, vse se mi zatika, še sprat si ne morem!!! Ojoj, kaj sem si to naročila. Dej mi nazaj tist zelen šampon, kjer piše Skin Blossom gor!”Moram pa dodati, da sem se tuširala po povsem umirjenem dnevu, ko nisem bila niti športno aktivna.
Naslednji dan pa sem po intenzivnem kondicijskem treningu, prepotena stekla pod tuš in avtomatsko zagrabila Bentley Organic gel za prhanje. In tega večera se mi je šampon priljubil, saj me je vonj citrusov sprostil, opazila pa sem tudi boljše rezultate očiščenosti. Zdaj ga uporabljam za dneve, ko sem aktivna in rabim dobro milo za čiščenje, ostale dneve pa se razvajam s šamponom Skin Blossom. 🙂 Naj omenim še to, da se Bentley Organic izredno lepo peni, ugaja pa tudi fantu, saj naredi kožo svežo in brez vsiljivega in izrazitega vonja. Ravno zaradi nevtralnega vonja, ga lahko uporablja celotna družina.

IMG_2929Linija Bentley Organic ima velik plus tudi na ekonomski ravni, saj je cenejša v primerjavi z linijo Skin Blossom, vendar zato nič manj kvalitetna.

Ob ideji, da napišem par besed o liniji Bentley Organic, fotografij nisem pozabila. Moram dodati, da sem si vzela čas, tuširanje sem si popestrila z maskiranjem v Miklavža (peno šampona sem uporabila za brado) in rockersko zvezdo (lasje so mi ‘štrleli’ navpično navzgor). Nečak me je navdihnil in zdaj je moja duša še večji otrok kakor je bila pred tem. Včasih se pretvarjam, da je tuš pravzaprav mikrofon in pojem na ves glas. Upam, da me sosedje ne slišijo! 🙂

Privoščite si razvajanje, sebi in svojim dragim! 😉

One thought on “Bentley Organic – nega za telo in lase v moji kopalnici

  1. TINA KRESLIN says:

    Pri tušu se skrivajo: intimno milo, trdo milo, šampon & balzam za lase, gel za tuširanje, pena za britje, britvice in še kaj bi se našlo smile emoticon je kar težko najt fajn kozmetiko, ki ti ustreza wink emoticon
    Preizkusila bi šampon z arganovim oljem in en fajn balzam poleg smile emoticon ne poznam še omenjene kozmetike, imam pa večne probleme izbrat fajn šampon in balzam za svoje suhe in barvane lase unsure emoticon
    Tvoj Da ima, ker je vse naravno, neagresivno, ker je super za razvajanje po športnih aktivnostih, in ker ugaja še fantu- čeprav je tukaj lahko že problem, da si slučajno ne izposodi kaj tvojega tongue emoticon, ter tudi zaradi nevtralnega vonja in ekonomičnosti. wink emoticon

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.