Olje Breeze odpravi mozolje

koža-001 Že nekaj mesecev nazaj sem zbrala pogum in objavila svoje fotografije ter mojo zgodbo z oljem Breeze na Facebook strani skupine Skin Blossom bio naravna kozmetika za vsak žep.

Želela sem opozoriti na težave z mastno in problematično, aknastno kožo, ki (jo imam) sem jo imela in tudi na alergijo, ki je vplivala na takšno stanje kože.

Fotografije sem objavila z namenom, da pokažem kako sem uspela popraviti in izboljšati svojo kožo. Slike, kjer se vidi problematična koža sem le težko našla na računalniku, saj se takrat, ko je bilo najhuje, nisem mogla pogledati v ogledalo. Bilo je tudi tako hudo, da se zvečer, ko sem si odstranila puder, nisem želela pokazati fantu. Počakala sem, da je zaspal, šele nato sem prišla v sobo ali pa sem rekla, da mora ugasniti luči.
Bilo mi je izredno težko, ker sem bila obupana, saj nisem hotela, da bi me kdorkoli videl takšno. Vendar so me videli in samozavesti sem imela tiste dni izredno malo. Velikokrat sem slišala šepetanje in posmehovanje glede moje kože. Za ljudi sem bila grda. Pri sebi pa razočarana nad njimi in nad tem, da me sodijo, čeprav marsikdo ni vedel s čim se soočam.


Moje težave so se začele že pred 10-imi leti, seveda s puberteto in mozolji; na drugi strani pa sem se soočala z alergijo na mleko, ki mi je povzročala madeže na koži in močno srbečico. Ti madeži so bili podobnega izgleda kot mozolji, vendar mnogo hujši, saj sem si zaradi srbečice kožo velikokrat ‘spraskala’ do krvi. Soočala sem se z zagnojenostjo in razširitvijo mozoljev/madežev, ker kože nisem pustila pri miru. Bila sem pri dermatologu, ki mi je predpisal tablete in kreme, v lekarni in trgovinah sem preizkusila mnogo izdelkov za čiščenje kože, maske za obraz, maske proti mozoljem. Doma sem velikokrat skakala po hiši z zobno pasto na obrazu, spet drugič z limono in medom, namazala sem se s kisom. Spremenila sem prehrano, izvajala diete, vendar vse zgoraj omenjeno mi je včasih le rahlo olajšalo težave, z rezultati pa nikakor nisem bila zadovoljna. IMG_0105Več let sem tudi povsem živela brez mleka in mlečnih izdelkov. Stanje ni bilo nič boljše. Uspelo se mi je tudi “zažgati” z zobno pasto. Vem, da na sliki izgleda to neznansko smešno, ampak (!) NIKAR NE POČNITE TEGA DOMA! Zobna pasta čez cel obraz zagotovo ni pametno reševanje, saj ta močno poškoduje povrhnjico kože in ti povzroči močno rdečico, ki kar noče in noče izginiti. V nadaljevanju je pri meni izgledalo tako, da sem se začela luščiti, povrhnjico sem lahko kar potegnila stran. Da ne omenjam pekočega občutka in toplote, kot da bi me nekdo še vedno pekel na žaru.
Da ne zaidem preveč v svoje poizkuse reševanja, naj preidem na resnejšno temo.

 BREEZE – Organski serum za lajšanje težav z mozoljčki in ogrci

Olje Breeze uporabljam od meseca avgusta. Sprva sem bila zelo skeptična, ker naj bi olja naredila v osnovi še bolj mastno kožo. Po nasvetu in pogovoru s prijateljico ter kozmetičarko, sem se odločila, da bom olje Breeze vseeno preizkusila.

Ker včasih uporabljam tudi ličila in je moja strast predvsem maskara, mi je najpomembnejše, da grem v posteljo s čistim obrazom. Za kakovostno čiščenje obraza že štiri leta uporabljam organski čistilni gel Skin Blossom. Ustreza mi, ker ima brezzračno pumpico in super sestavine. Čistilni gel naredi kožo prožno, nežno jo očisti. Kokosov ekstrakt kožo zmehča, antioksidant zeleni čaj pa jo poživi. Gel si preprosto vmasiram v moker obraz in sperem z vodo. Z brisačo si rahlo “potapkam” po obrazu, da koža postane suha.
Nato si na očiščen in suh obraz (zjutraj in zvečer) nanesem par kapljic olja Breeze ter jih vmasiram po obrazu, vratu in včasih tudi prsnem delu.Ko sem pričela uporabljati olje sem jedla normalno, namensko sem uživala tudi mlečne stvari, čokolado in ostale sladkarije, da bi videla kako se olje obnese.
Danes lahko rečem, da mi ni žal, da sem olje Breeze za aknasto kožo preizkusila, saj sem spremembe takoj opazila. Mozolji in madeži so začeli izginjati, tudi novi mozolji in ogrci niso več nastajali. Nekako lahko rečem, da so spremembe bile opazne že kar čez noč. Ne v smislu, da je naslednje jutro bilo vse brez napak na obrazu, a sam občutek je bil super. Vidne so bile zaceljene rane, rdečice ni bilo, koža je bila bolj mehka in nesrbeča. Tudi novih težavic ni bilo nikjer. Vsak dan je bilo stanje boljše in tako hitrih in pravih rezultatov nisem dosegla pri nobenem drugem izdelku.
Ker si še vedno spraskam kdaj kakšne majhne ogrce na nosu, ki se mi kdaj pa kdaj pojavijo, se mi je zgodilo, da sem si kožo na tistem predelu vnela. Zvečer sem si nanesla olje Breeze in zjutraj sem imela kožo čisto.
Zgornja (prva) slika na začetku besedila je prikaz stanja september-avgust. Desni del slike, kjer imam povsem čisto kožo je od meseca avgusta 2015, ko sem uporabljala olje Brezze vse od aprila naprej. Na sliki nimam nobenega pudra ali drugega ličila, fotografija je bila narejena 10. dne v mesecu na Bohinjskem jezeru. Olja Breeze mi je zmanjkalo približno 15. avgusta. Od takrat naprej nisem uporabljala olja, saj sem morala počakati, da ga ponovno dobim. Levi del slike sem fotografirala doma, 21. septembra 2015. Koža je postala dva dni prej izredno občutljiva, začeli so se mi pojavljati mozolji, ogrci in neznansko sitna srbečica. V tem času sem imela tudi menstruacijo, kar je povzročilo še poslabšanje. Obraz je bil obupen. Točno takšen kot sem ga imela pred uporabo olja Breeze.
V začetku oktobra sem olje Breeze končno spet dobila nazaj in moja koža je popolnoma normalna in čista. Ko imam menstruacijo in rada posežem po čokoladi se mi na obrazu pojavi kakšen mozoljček, a ne preživi dolgo, saj olju ni kos. 😉
S svojo zgodbo vam želim podati le svoje mnenje, saj mi je ta izdelek močno pomagal. Vem kako je, ko gledaš slike in si misliš- to je vse zretuširano, hočejo me samo ‘nategnit’ (domače rečeno), da bi kupil, deluje pa nič. Tudi jaz ne verjamem kar tako, vam pa potrjujem, da slike niso retuširane. Na spodnjem kolažu na desni strani, kjer imam čisto kožo so slike meseca junija. Na vseh slikah sem brez pudra.avgust

 

Vem kako je, ko se vsak dan pogledaš v ogledalo in si ‘fouš’ vsem prijateljicam, ki imajo popolno kožo. Vem kako je, ko ti tudi puder ne prekrije madežev in iščeš v trgovini najbolj prekrivnega. Vem, kako dolgo se zamujaš v kopalnici, da se urediš in pripraviš do nekekega solidnega videza. Kdor me pozna ve, kako hudo je bilo in mučno, ker nisem vedela kaj narediti sama s seboj.
Ne dovoli nikomur, da ti reče grd/grda si, ker imaš mozolje. Mozolji so minljivi, nesramnost ni!

 

Danes, 22.10.2015 (zjutraj pred nanosom olja Breeze – no, pa saj se vidi kako sem zalimana ;))

IMG_0470

 

 

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.