Na dopust z menstrualno skodelico Natu

Te zanima kako lahko uživaš na morju tudi v času menstruacije? Se ti zdi nemogoče, da bi v tistih dneh brezskrbno plavala in se sončila v kopalkah? Potem preveri, kaj je tisto kar me je navdušilo, da zdaj nikoli ne zavrnem povabila na morje ali na bazen – tudi takrat, ko imam na obisku ‘teto iz Krvavca’.
Psss, že poznaš menstrualno skodelico Natu?

IMG_4862

IMG_4860

 Menstrualno skodelico nesi seboj na morje, na pohod v gore ali celo na predrzno kajtanje!

To je tisto kar me je navdušilo, da lahko uživam popolnoma brezskrbno v času mojih menstruacij. Ja, resnično, brezskrbno! Tudi v času dopusta na morju, kjer plavam, skačem v vodo, se sončim in sprehajam po plaži samo v kopalkah!menstrualna skodelica Natu

Skodelico uporabljam že eno leto in do danes me ni nikoli pustila na cedilu. Odkar jo imam nisem nikoli potrebovala tampona, kaj šele vložka. Uporabljam jo tudi ponoči. Menstruacija mi v vsem tem času ni nikoli ‘pricurljala mimo’, testirala sem jo tudi v bazenu, savni in na morju!
Menstrualna skodelica Natu se je v vseh situacijah obnesla 100%! Jaz je ne menjam nikoli več.

 

IN KAKŠNE SO PREDNOSTI MENSTRUALNE SKODELICE NATU PRED VLOŽKI IN TAMPONI, DA VAS V ČASU DOPUSTOVANJA NE BO RAZOČARALA?

 1. Menstrualna skodelica Natu je narejena iz nežnega in mehkega 100% hipoalergenega medicinskega platinum silikona, zato ne povzroča alergij, vnetij in poškodb sluznice.
 2. V vodi deluje kot neprepustna ovira – silikon preprečuje vdor vode v nožnico.
  Ko je menstrualna skodelica Natu vstavljena v nožnico, se ta oprime vaginalnih sten in naredi vakuum. Menstrualna kri se tako steka v notranjost skodelice. Pri tamponu pa se kri vpija vanj in zato tampon nabrekne. V stiku z vodo se tampon še poveča in tako onemogoča dobro vpojitev menstrualne krvi, kar lahko preide v ‘curljanje ‘menstrualne krvi mimo tampona.
 3. Menstrualno skodelico Natu lahko uporabljate neprekinjeno tudi do 12 ur. To pomeni, da se lahko brezskrbno sončite, ko pridete iz vode in ne rabite iskati toaletnih prostorov.
  Tampone drugače menjamo približno na 4 – 8 ur, vendar ga je potrebno po kopanju zamenjati čim hitreje, saj je nabrekel in ne vpija menstrualne krvi, pa tudi zato, da preprečimo prehlad in možnost vnetja mehurja. Pri skodelici teh skrbi ni.
 4. Primerna je tudi za ženske, ki imajo (zelo) močno menstruacijo. Menstruacija ne bo prepustila zaradi večje kapacitete menstrualne skodelice. Vsekakor pa vas bo presenetilo kako malo menstrualne krvi bo v skodelici! Vložki in tamponi nabreknejo in nam podajo neresnično predstavo o količini izločene menstrualne krvi.
 5. Menstrualna skodelica Natu ima mehek pecelj za lažji poteg iz nožnice in sprostitev vakuma. Ker se skodelica nosi nižje kot tampon, je tudi pecelj temu primerno kratek in nikakor ne more pogledati izpod hlačk. Pecelj sega minimalno čez vstopno odprtino nožnice in ni moteč, poljubno pa si ga lahko povsem odrežete, če te moti občutek njegove prisotnosti. Vsekakor je velika prednosti v primerjavi z vrvico tampona, ki hitro zbeži mimo kopalk in je absolutno predolga.
 6. Skodelica nima neprijetnega vonja, kot imajo to tamponi in vložki. V poletnem času zaradi visokih temperatur vonj pride še posebno do izraza, zato je pomembno, da dobro skrbimo za osebno higieno. Čar skodelice, da ne povzroča neprijetnega vonja je v tem, da se menstrualna kri zadržuje v skodelici, silikon pa preprečuje uhajanje vonja. Tako kri ne pride v stik z zrakom in bakterije, ki povzročajo smrad se ne morejo razmnoževati. Tampon in vložek nabrekneta zaradi menstrualne krvi in vonj se vpije vanju, kar se potem hitro razširi po zraku in bakterije imajo olajšano delo za razmnoževanje.
 7. Z menstrualno skodelico Natu ne boste prikrajšanji za nobeno aktivnost, saj je povsem nemoteča in vas ne ovira – ni neprijetnega občutka, da bo ‘zlezla ven’, kot se to velikokrat pojavi pri uporabi tampona.
 8. Na voljo sta dve različni številki skodelice, zato je primerna povsem za vsako izmed nas.
 9. Menstrualna skodelica Natu bo vaša sopotnica v življenju dlje časa, saj vam ob lepem ravnanju lahko služi tudi do 10 let.
 10. Z uporabo menstrualne skodelice Natu skrbite za okolje in tako odvržete manj škodljivih smeti v našo naravo – ste ekološko usmerjeni.
 11. Za vaše zdravje je menstrualna skodelica Natu velik plus, saj niste izpostavljeni kemiji: skodelica je nebarvana, je brez toksinov, brez lateksa in ftalatov. Je biokompatibilna, medicinski platinum silikon pa ustreza strogim mednarodnim standardom.
 12. Menstrualna skodelica Natu je finančna prijateljica z vašim osebnim bančnim računom, saj povzroči prihranek v primerjavi z nakupom vložkom in tamponov.
  PS: Za lažji pregled sem naredila svoj osebni izračun prihranka, ki ga z veseljm delim z vami. Pred menstrualno skodelico Natu sem uporabljala tampone O.B. Pro Comfort –SUPER, pakiranje 32 komadov, saj imam močne menstruacije. Cena tega pakiranje me je prišla 5,79€. Mesečno sem porabila eno škatlo.

Julij 2015 – junij 2016 : 12 menstruacij
Predvidena cena za tampone: 12*5,79€ = 69,48€
Cena, ki sem jo odštela za skodelico : 19,89€
Prihranek: 69,48€ – 19,89€ = 49,59€

IMG_4884

Preberi si tudi še druge blogarske prispevke o menstrualni skodelici.
KLIK:

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.