Maska iz zelene gline – ali jo že poznaš?

zelena-maska-karite-lovea

MASKA IZ ZELENE GLINE

Če je vaša koža mešana, mastna in aknasta je za vas najprimernejša ZELENA GLINA, saj bo vsrkala in odstranila odvečno maščobo iz vaše kože. Ublažila in nahranila bo tudi kožo, ki jo pesti rdečica in srbečica, saj vsebuje tudi ostale naravne dobrote: karitejevo maslo, aloe vero in lešnikovo olje. Po tretmaju lahko kožo po želji še dodatno nahranite in negujete z oljem Breeze.

MASKA IZ RUMENE GLINE

Za suho kožo je priporočljiva maska iz RUMENE GLINE. Po tretmaju je potrebno kožo nahraniti z vlažilno kremo ali oljem, da ostane koža dovolj prožna in nahranjena. Priporočljivo je Arganovo olje, Olivno olje, olje zdravilne Borage, Mandljevo olje. Uporabite lahko tudi karitejevo ali mangovo maslo. Odlična izbira je tudi organska naravna krema age resist Skin Blossom z Arganom ali pa serum za obraz Forever.

Glina je nekovinska mineralna surovina, ki prekriva okoli štirideset procentov naše Zemlje. Da ne bom preveč filozofirala s strani geologije in geografije, naj omenim le njene bistvene lastnosti. Kot sipek sediment je sestavljena iz enega ali več glinenih mineralov. Ima drobnozrnato teksturo.

Kristali mineralov dajo glini alkalno sestavo, ki vpliva na pH kože in nevtralizira zakisanost telesa. Minerali nase vežejo maščobne molekule in delujejo proti bakterijam ter virusom, ki se nahajajo v zakisanem območju. Pri nastanku sedimentnih kamnin ima velik vpliv tudi voda, zato gline pridobijo negativni ionski naboj. Tako lahko mineralni ioni glin privlačijo pozitivni naboj bakterij ter naravno očistijo telo.

Danes ponovno tečejo besede o glinenih maskah za kožo, ki so jih ženske uporabljale v preteklosti in bile že takrat z rezultati IMG_2445močno zadovoljne. Ker smo kot potrošniki zahtevne stranke in si želimo zase le najboljše, smo trg pripeljali do tega, da imamo sedaj v ponudbi široko izbiro produktov, ki so bogati z barvili, konzervansi in ostalimi nepotrebnimi kemičnimi dodatki. Saj ste najbrž že vsi slišali, da je blato (glina) zdravilna in dela ‘čudeže’! Prav tako sem prepričana, da vas je mnogo od vas že kdaj videlo kakšnega posameznika, ki se s tem čudežnim »blatom« maže po koži. Ali ste se morda že namazali tudi sami?

IMG_1143

MOJA IZKUŠNJA – Maska iz zelene gline za aknasto in mastno kožo

Po napornem dnevu na faksu me je doma pričakal simpatični paket. Ko sem ga navdušeno pregledala, me je čakala v njem maska iz zelene gline, ki sem jo dobila v testiranje. Ker me podjetje Herbas dobro pozna (sem redna in sitna stranka 🙂 ), vedo tudi, da imam težave s problematično kožo. Zato je bila maska zelene gline čudovito darilo!

Seveda sem nemudoma preizkusila produkt, ker v prvi vrsti rada preizkušam vse kar še nisem preizkusila, v drugi vrsti pa zato, da bi analizirala rezultate in spremljala svojo kožo po uporabi maske.

Priznam, nikoli nisem bila ljubiteljica mask, saj v trgovini nisem nikoli izbrala primerno zase. Zato sem občasno ‘skakala’ po hiši z medom in limono na obrazu.
Za zeleno glino sem slišala večkrat od svojih prijateljic, ki so to že uporabljale in bile zadovoljne z rezultati. Tako sem bila nekako prisiljena, da sem preizkusila še jaz, saj sem jo imela direktno pred svojim nosom.

In sem šla v kopalnico…

REZULTAT?

Povsem sem NAVDUŠENA!

Masko si nanesem dvakrat ali trikrat na teden, običajno zvečer, ko si umivam zobe. Po celotnem obrazu si nanesem tanek sloj zelene gline in pustim, da deluje dobrih pet minut. Všeč mi je, da lahko zelo enostavno izperem posušeno glino iz obraza, saj so drugače nekatere maske zelo trdovratne.

Ker je moja koža problematična (mastna, občasno aknasta, tudi srbečica in rdečica se pojavljata), opazim dnevno razširjene pore in ogrce, ki jih imam zlasti po nosu in licih.

Glina zaradi svoje zmožnosti vpojnosti nase veže toksine, ki jih z izpiranjem gline z obraza popolnoma odstranimo. Pri tem pore zgladi in odstrani nepotrebno maščobo iz obraza. To mi je zelo pomembno, saj se koža po uporabi manj sveti in izgleda boljše. Prav tako je moja koža po uporabi maske odlično nahranjena in izgleda sveže! Pore so zglajene in manj opazne. Pozitivne spremembe sem opazila tudi pri mozoljih, saj se odstranijo hitreje (mozolje glina osuši- posrka vase). Ob otipu je koža mehka, prožna in elastična.

Ali me sedaj sprašujete, če vam masko iz gline priporočam? ABSOLUTNO!

Nekaj razlogov zakaj:
zelena glina

 • je naravna in certificirana pri ECO-CERT greenlife,
 • po tretmaju je koža MEHKA, NAHRANJENA, ELASTIČNA IN PROŽNA,
 • vidno so opazne zmanjšane pore,
 • mozolji in ogrci se hitreje odstranijo,
 • koža se ne sveti in ni nasičena z maščobo,
 • lepo diši,
 • maska je cenovno ugodna,
 • odlična je za razvajanje kože,
 • prisili te, da si vzameš čas zase,
 • s svojim partnerjem se igraš vesoljce, saj sta oba zelena v obraz :),
 • kar je najpomembnejše, DELUJE!

 

PS: Po uporabi tretmaja si nanesem olje Breeze, ki ga uporabljam že dlje časa in brez njega enostavno ne morem več.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.