Na počitnice z avtom, letalom.. in s svojo kozmetično torbico!

Prvi del dopusta je že za mano in kot vsako leto (beri kot večina punc) imam tudi jaz težave s pakiranjem. Sploh, ko sem pri potovanju omejena na 10kg ročne prtljage, kozmetična torbica pa ne sme vsebovati tekočin nad 100mL. Zdi se mi, da sem se letos kar dobro opremila, seveda pa je vsak dodaten nasvet za izpopolnitev potovalnih navad več kot dobrodošel 😉 .

Hobotnica je razstavljena v barcelonskem akvariju in je izdelana iz plastične embalaže pobrane v Sredozemskem morju

Zavedam se, da potovati ni najbolj ekološka oz. zerowaste izbira, saj z vsakim premikanjem, če izključimo potovanja s kolesom, peš ali na kakšen drug način brez izpustov, za nami pušča velik ogljični odtis. Vendar najbrž si večina med nami sem pa tja privošči kakšen dopust, vikend na off, ali enodnevni izlet v (ne)znano. Sama sem tekom let ravno s potovanji spoznala, da živimo v prelepem okolju in da moramo zanj tudi ustrezno skrbeti.

Kot popotnica pa želim poskrbeti, da vsaj za mano ne ostajajo nepotrebne smeti. Torej kaj sem spakirala v svojo kozmetično torbico tako za na letalo, kot pozneje za nadaljevanje poti z avtom na morje.

Moja kozmetična torbica je razdeljena na dva dela, realno so trije. Obvezno vedno potujem z vsaj zasilno potovalno lekarno, sledi manjša torbica z dekorativno kozmetiko, ki vsebuje tekoči puder, tokrat sem imela seboj poletju primernejšo BB kremo, korektor, barvico, maskaro in all cover šminko v svinčniku, ki jo uporabim tudi kot rdečilo, tretji del pa je malo večja kozmetična torbica namenjena izdelkom osebne higiene (večino s fantom uporabljava skupaj). Namesto kupovanja potovalnih različic kozmetike ali uporabe vzorčnih različic mil in šamponov v hotelu, so se v moji kozmetični torbici znašli izdelki iz zgornje fotografije in ja, prav vse je šlo brez težav v ročno prtljago, skozi letališki pregled.

Ne morem potovati brez:

  • Izdelkov za osebno nego:
    • Trdo milo za tuširanje; izbrala sem bio milo lipa in slezenovec (moj pravi, da mu vrtnica in karite preveč diši – fantje! Seveda se kot ponavadi ne strinjam z njim ampak naj mu bo tokrat :)). 100g pakiranje je praktično in embalaža preživi tudi malo vlage, tako da brez težav potuješ z milom v originalni embalaži, če ga malo osušiš
    • Deodorant; z mano je potoval nevtralni roll-on deodorant. Zakaj ravno ta? Ker sem bila vedno pristašica roll-on deodorantov in ker mi ta zdrži, glede na trenutne temperature, presenetljivo dolgo poleg tega pa lahko nanesem tudi parfum, brez da bi se mi vonja med seboj mešala.
    • Šampon za lase; trd, kako pa 🙂 100g bio trdega šampona za lase z lanom in ricinusovim oljem, s sabo nisem jemala celega vendar le tretjino – odrezala sem ga z nožem.
    • Zobna pasta in ščetka: brez dolgovezenja – zobna pasta Greenatural z zelenim čajem in limono ter ščetki Dantesmile v potovalnem etuiju. V kompletu, ki sem ti ga pripravila vse skupaj najdeš tukaj.
    • Menstrualna skodelica in intimni gel; ker že glavni Murphyjev zakon pravi “Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo.”. Ne glede na to kako dobro časovno splaniram dopust, je v večini primerov preračunavanje dnevov napačno. Upam, da nisem edina, ki se ji to kar naprej dogaja.
    • Glavnik iz bambusa fantje ga sicer ne pogrešate pogosto, pri mojem metru las pa je nujno potreben, sploh po vsakodnevnem močenju. Zakaj ta?! Ker je lahek, zavzame malo prostora in je “zero-waste”.
  • “Nujne” kozmetike
    • Vlažilna krema za obraz; ne boš verjel/a, meni niti ni tako zelo pomembna, moj dragi pa jo pogreši tisto sekundo, ko je nimam s sabo. Tako da sem se naučila, da mora biti vedno nekje pri roki.
    • Trd parfum; veganski, ker iz izkušenj bolje “prenaša” višje temperature in diši vrhunsko (nanesem na zapestja, vrat, konice las in notranjo stran stegen), volumsko zavzame zelo, zelo malo prostora in kot sem že napisala, temperatura mu niti ne dela ogromnih težav, pri prijetnih 30°C+ se je sicer malo pretopil, vendar mi v torbici ni puščal, to se mi zdi vredno omeniti.
    • Monoi olje; božanskoooo dišiiii in lepo navlaži mojo kožo, poleg tega pa ga uporabim tudi za zaščito konic las.
    • Čistilni robčki; nimam (še) otrok, ampak sem se z leti že naučila, da vlažni robčki pridejo vedno prav.
  • Zaščite pred soncem (hiter spisek)

Ker je bil tokrat najin dopust krajši sem računala na to, da losjona za po sončenju ne bova potrebovala. Z ustreznim nanašanjem kreme in izogibanjem soncu v opoldanskih urah ga zares nisva potrebovala. Na daljši morski oddih pa ga definitivno spakiram.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja