TAMANU OLJE – čudež narave

TAMANU OLJE

…ČUDEŽ NARAVE

Če obstaja nekaj takšnega kot je čudežno olje, je to tamanu olje. Tamanu olje je odličen primer tradicionalnega zdravila, ki je pritegnilo našo pozornost, Kombinacija velike možnosti uporabe, tradicionalnih lastnosti in znanstvenih raziskav potrjujejo prednosti uporabe olja.

Tamanu olje je skrito v jedrcu oreška tamanu-ja. Sadje najpogosteje uspeva na Tahitiju, najdemo pa ga tudi v drugih predelih s tropskim podnebjem.

Tamanu oreh je prav zares nenavaden!

Ko sadje poberejo in ga odprejo, svetlo jedrce ne vsebuje nikakršnih vidnih sledi olja. Ko pa jedrca mesece sušijo, postanejo le ta čokoladno rjava in lepljiva, polna bogatega in dišečega olja. S preprosto prešo iz jedrc iztisnejo temno zeleno olje. Čeprav je Tamanu olje gosto in bogato, se po nanosu na kožo takoj in popolnoma absorbira in ne pušča mastnih madežev. Ker drevo cveti zgolj dvakrat letno in je potrebnih kar 100kg sadežev, da iztisnejo 5kg tega dragocenega olja, tamanu olje predstavlja precej drago sestavino.

Čas, ki ga porabijo za proizvodnjo, in ceno odtehtajo številne prednosti, ki jih daje to čudežno olje pri negi in obnavljanju kože.

Tamanu olje ima prav zares neverjetne lastnosti, ki aktivno pomagajo pri celjenju kože. Njegove odlične lastnosti vključujejo:

  • proti nevralgično delovanje,
  • proti vnetno delovanje,
  • antiseptik,
  • antibiotično delovanje,
  • antioksidativne lastnosti in
  • anti-aging lastnosti.

Ta edinstvena kombinacija lastnosti spodbuja rast novega in zdravega kožnega tkiva. Njegove zaščitne lastnosti pa odlično delujejo v primeru prekomerne izpostavljenosti sončnim žarkom. Dejstvo je, da kar 75% prezgodnjega staranja povzročajo prav sončni UV žarki in sedaj lahko vsakdo razume učinkovit anti-aging učinek tega čudežnega olja.

V Evropi kar v 70% do 75% primerov lajša revmatizem in skabies (ali garje). Učinkovit je tudi pri putiki (ali protin) in lišajih. Celi razpokano kožo, brazgotine, ki ostanejo po operacijah, blaži preležanine, izpuščaje, atletsko stopalo, opekline in glivice na nohtih. Tamanu olje prav tako pomaga pri aknasti koži. Pomaga pri rasti zdrave in na videz mlajše kože in pri tem izloči nastajanje aken. Zdravilni učinki tamanu olja pomagajo tudi tistim, ki trpijo za najhujšimi oblikami ekcemov in psoriaz.


Tamanu olje je pokazal pomembne prednosti pri bolnišničnem zdravljenju nekaterih opeklin; kot so npr. opekline povzročene z vrelo vodo, kemikalijami ali x-žarki. Tradicionalno so ga uporabljali tudi pri lajšanju nevralgije, herpes zostra in celo pri obliki gobavosti, zaradi njegovih protibolečinskih lastnosti.

Leta 1928 je sestra Marie-Suzanne, misijonarska nuna, ki je bila na Fiji-ju preizkusila zdravilne lastnosti tamanu-ja in ga uporabila za učinkovito zdravljenje gobavosti.

Tamanu olje nam s svojimi lastnostmi dokazuje, da se “čudeži” še dogajajo 🙂


Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.