Zakaj uporabljati lubrikant? Nekaj zanimivih in koristnih informacij o lubrikantu.

lubrikant ali intimni gel

Lubrikant (intimni gel)

je tisti del naše kozmetike, ki ga pri večini fantov najdemo v spodnjem predalu nočne omarice in pri puncah zakopanega med kozmetičnimi pripomočki. Vem, da je bilo o uporabi le tega zapisanega že veliko, vendar, ali zares veš že vse?!

ZANJO..

Poleg tega, da je lubrikant »must have« pri seksu (ne glede na to koliko si stara, če ga še nisi preizkusila, ti zagotavljam popestritev vajinih aktivnosti ;)), je nepogrešljiv tudi pri vsakodnevni negi naše vagine. Torej, kakšne prednosti predstavlja uporaba intimnega gela?!

Informacije, ki bi jih morala poznati, vendar jih pogosto preslišimo:

Mila in geli za tuširanje imajo večinoma nevtralen pH (5,5) in lahko porušijo naravno ravnovesje nožnice, s tem je omogočen razvoj škodljivih bakterij. Intimni geli vzdržujejo pH vaginalne flore (ta je med 3,8 in 4,5) saj vsebujejo pravo vsebnost mlečne kisline. Ti izdelki so obogateni tudi z aktivnimi sestavinami, kot so aloe vera, ognjič, pantenol, ki nežno čistijo, vlažijo, pomirijo in zaščitijo intimne predele.

Uporaba je priporočljiva ob vsakem obisku stranišča. Vendar je v večini primerov seveda to precej neprikladno, torej ga uporabite po prhanju, pred spanjem in 2x dnevno med menstruacijo, zaradi prej zapisanih razlogov (glej zgoraj).

Pred uporabo intimnega gela, intimnih predelov ne umivajte s konvencionalnimi mili ali geli za tuširanje, saj boste s tem nevtralizirali učinek intimnega gela. Izberite ustrezno milo za intimno področje.

Izsušenost nožnice sicer ni pogojena s starostjo, lahko se pojavi zaradi različnih razlogov (stres, hormonska neravnovesja…), najbolj izrazita pa je med menstruacijo in v menopavzi. Da ustrezno zaščitimo intimne predele pred poškodbami in ostalimi neprijetnostmi, moramo biti na navlaženost nožnice pozorne ne glede na starost.

ZANJ…

Pri seksu in masturbaciji lubrikant ni namenjen le lažjemu prodiranju. Seveda je pomembno, da ga uporabite, da preprečite morebitne poškodbe ali nelagodje. Ali veš, da smo dekleta nekaj dni pred menstruacijo bolj suhe in da lubrikant naš in vaš užitek neopisljivo poveča?

Lubrikant je dejansko seks igrača, saj nas lahko ogreje, ohladi, poskrbi, da seks traja dlje… Lubrikant je torej najmočnejše orožje v vašem predalu, uporabite ga – pogosto!

ZAKAJ RAVNO ILUBRIKANT NA VODNI OSNOVI?

Ker so najbolj vsestranski, saj jih med drugim lahko uporabite tudi z vašimi silikonskimi spolnimi igračkami. So najbolj priljubljeni, ker so poceni, se ne obarvajo in v manjših količinah ga lahko zaužijete (naravni intimni gel Greenatural ima res prijetno sladek okus). Poleg tega jih lahko uporabljate z lateks kondomi. Dodatna prednost je, da jih brez težav lahko izperete, koža ostane čista in svilnato gladka.

 

Imaš še kakšen pomislek, zakaj ga ne bi preizkusil? Zapiši v komentar ali v privatno sporočilo, da razbijemo mite in razčistimo dileme.

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.