Prikazovanje 1–24 od 28 rezultatov

Velike spremembe se začnejo z majhnimi izbirami vsak dan.

Izdelki za gospodinjstvo, kozmetika in nego telesa Greenatural so rojeni iz potrebe, da se zagotovi kakovost, varnost, učinkovitost in pristnost v odnosu med osebo in naravo.

Načrtovanje, izbira, razvoj, proizvodnjo in distribucijo naravnih izdelkov, ekološko in eko-združljivi, ki imajo kot skupni imenovalec trajnostne potrošnje, varčevanja z energijo, prihranek stroškov, zmanjšanje odpadkov, zmanjšanje emisij CO2 v ozračje: to so nekateri ciljev, ki so si jih zastavili.

  • Ekološko certificiranje I.C.E.A. formule proizvodov zagotavlja nizko vrednost VCD (kritični volumski razredčitvi), indeks merjenje vpliva vode na okolje izdelka, v skladu s specifikacijo za certifikacijskega organa. Omejitve, ki jih nalaga I.C.E.A. so strožji od tistih, ki jih zahteva potrdilo Ecolabel.
  • Uporabljene sestavine so bile, kjer je mogoče, izbrane tiste, ki so bile proizvedene na lokalni ravni, da bi dodatno zmanjšali vplive prevoza surovin na velike razdalje na okolje. Še posebeje smo uporabili naslednje materiale: nacionalno ekološko oljčno olje, lokalno repično olje, eterična olja (sivka, limona trave, mete itd.).
  • V formulacijah ni etoksiliranih površinsko aktivnih snovi in ​​sintetičnih barvil.
  • So dermatološko testirani na Univerzi v Ferrari, brez sintetičnih dišav, barvil, optičnih belil, SLES (natrijev Laureth Sulfate) formaldehida, EDTA, Isothiazolinoni klor, fosfor, encimov in snovi živalskega izvora ali petrokemični. Preizkušeni so tudi za težke kovine (nikelj, krom, kobalt), ki zagotavljajo primernost za ljudi, ki trpijo zaradi alergij na kovine.
  • Dišava se pridobi brez uporabe sintetičnih parfumov, vendar izključno z uporabo organskih eteričnih olj.
  • Za vse uporabljene sestavine ni bilo opravljeno nobeno testiranje na živalih.

Proizvajalec/ka: Greenproject Italia srl, via Massari,42 – Resana (TV), Italija