Prikazovanje 1–24 od 26 rezultatov

O zdravi prehrani je bilo napisanega in povedanega že ogromno. Vsak dan svet obidejo nove ugotovitve o tem, kaj je zdravo in kako živeti zdravo. Pri vseh napotkih, nasvetih in podatkih, pa ne smemo pozabiti, da je vsak človek organizem zase – organizem s tisočerimi funkcijami, ki potekajo malenkost ali zelo drugače, z raznoterimi zasnovami in različnimi potrebami. Temu primerno naj bi tudi prilagodili vnos določene hrane in način prehranjevanja.
Vsak organizem, brez ene same izjeme, pa bo več kot zadovoljen, če mu bomo zagotovili raznovrstno prehrano, bogato z vsemi hranili, ki jih telo potrebuje za optimalno delovanje. Hrana naj bo ekološka in čim manj predelana (če pa že, predelana oz. obdelana s premišljenimi in skrbno izbranimi postopki, ki ohranijo čim več »živega« v hrani).
Če bomo uživali veliko presne hrane, pa četudi nismo presnojedci, bomo s tem precej pripomogli k našemu zdravju in vitalnosti. Razbremenili bomo številne organe in olajšali njihovo delo pri presnavljanju. S številnimi superživili se lahko prečistimo in pometemo po svoji notranjosti, kar se več kot očitno zrcali tudi navzven. Organizem lahko razkisamo in razstrupimo npr. z algo spirulino. Telo namreč najbolje deluje v bazičnem (alkalnem) stanju, takrat se počutimo najbolje in imamo največ energije.
Živa hrana bo zbistrila tudi naše misli in prestavila miselne motorje v višjo prestavo. Veliko ljudi je s pomočjo uživanja nepredelane naravne hrane ozdravilo številne bolezni in začrtalo svoja življenja v povsem drugi smeri – v smeri zdravja in dobrega počutja.
Sploh pa je zdrav človek najboljši zgled vsem kasnejšim, mlajšim generacijam. Lepo bi bilo, da bi prihodnji rodovi stopnjevali nivo svojega zdravja in zdravja družbe nasploh.